top of page

WHISTLE DOWN THE WIND

Nog nooit is de musical Whistle down the wind uitgevoerd in Nederland. Deze productie is dus oprecht uniek te noemen. Het meesterwerk van Andrew Lloyd Webber (o.a. Phantom of the Opera, Evita en Jesus Christ Superstar) en Jim Steinman (o.a. Paradise by the dashboard light en Total eclipse of the heart) is medio april 2023 in het Nederlands te bewonderen voor slechts twee weekenden!

Z&V WDTW Banner Wognum.jpg

Whistle down the wind schildert een sterk religieuze en harder wordende samenleving. Het is in deze kleine wereld op het platteland waar de jonge Zwaluw worstelt met het verlies van haar moeder. Ze ontdekt een mysterieuze vreemdeling in de schuur van haar vader. De man is zichtbaar gewond aan handen en voeten en verkeert in shock. De twijfel slaat toe bij Zwaluw als ze Jezus herkent in de vreemdeling, maar een vast geloof en vurige hoop neemt uiteindelijk de overhand. De kinderlijke verbeeldingskracht verspreidt zich over de kinderen in het dorp, waar al heel lang gewacht wordt op een wonder. Ze helpen de man en beschermen hem met het geloof dat ze de Redder bij zich hebben om hen te beschermen.

 

Intussen maken de volwassenen zich op om de omgeving uit te kammen in een zoektocht naar, een uit de gevangenis ontsnapte, veroordeelde. Ze zijn gehard om alles wat niet in hun omgeving en samenleving thuis hoort genadeloos te elimineren. Een confrontatie en donkere wolken naderen. Waar de volwassenen zich op stevige manier vastbijten in kerk en staat, begint de jeugd te verlangen naar vrijheid, eigen keuzes en amusement. (de grote stad lonkt).

Volwassen realiteit tegen kinderlijke fantasie. Zwaluw is verscheurd tussen beide en begint te ontdekken wie ze is en waar ze heen gaat…

CREATIVES

MUZIEK

TEKSTEN

BOEK

VERTALING & REGIE

MUZIKALE LEIDING

DRAMATURGIE

DECORONTWERP

KOSTUUMS

LICHT

GELUID

GELUID OPERATOR

TECHNISCH PRODUCENT

MARKETING & PUBLICITEIT

ART WORK

IDEE

FOTOGRAFIE

PRODUCENT

PRODUCTIELEIDING

STAGEMANAGERS

ANDREW LLOYD WEBBER

JIM STEINMAN

PATRICIA KNOP

GALE EDWARDS

ANDREW LLOYD WEBBER

PETER GROENENDIJK

FRANK GEISINK-BRINKHUIJSEN

JANINE OCKHUIJSEN-SLIJKHUIS

PETER GROENENDIJK

ATELIER Z&V

CONNY BUTTERDEKKER/WAT DOE IK JE AAN?

PAUL KOOMEN

GERT HARM DIJKSTRA/HAPPY SOUND

FRENK DEKKER

PAUL KOOMEN

PETER GROENENDIJK

LOET APPELMAN

LOET APPELMAN

PETER GROENENDIJK

PETER GROENENDIJK

RENÉ KRAMER

ROB LAAN

DICK ZWAGERMAN

NIEK VAN LANGEN

TICKETS

DEZE PRODUCTIE IS VOORBIJ

INFORMATIE | LICENTIE

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

PARTNERS

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Musicalvereniging Z&V Opmeer en in overeenstemming met The Really Useful Group Ltd.

2677181_really_useful_group.jpg
RUG-ALWSL Logo Centred_26732.png
Logo Opmeer.jpg
Prins-Bernhard-Cultuurfonds-Logo.png
Logo_VSBfonds2.jpg
MisterMelody2.png
bottom of page