top of page
PeterGroenendijk
PETER GROENENDIJK

Originele en pure (theater)belevenissen bedenken, maken en leiden. Met die missie is Karakter in 2014 opgericht door Peter Groenendijk. Met Karakter en daarmee al zijn passie en ervaring wil hij de verbeeldingskracht, het inlevingsvermogen en creativiteit van mensen prikkelen en stimuleren. Daarbij vind hij dat het ontwikkelen en maken van theaterproducties en events dat ook moet doen. 

Op zijn twaalfde raakte Peter verslingerd aan theater door zijn rol in een korte theatertour van The Sound of Music. Zes jaar later werd hij opgenomen in een kleine selectie op de Miss Saigon Academy van Joop van den Ende Theaterproducties. Na opleidingen aan het Conservatorium Alkmaar en MusicAll Factory Tilburg speelde hij in diverse musicalproducties en figureerde in diverse commercials en films.

Vanaf 2000 legde hij zich meer toe op 'het werk' achter de schermen en richtte hij zich op regie, productie(leiding) en schrijven/vertalen. Dat doet hij, bij ieder project, op bevlogen, empathische en betrokken wijze, met oog voor alle betrokkenen, details, het "werkproces" en het uiteindelijke eindproduct. Sinds 2020 is het werkveld van Karakter uitgebreid met event management en productie.

Anno 2024 is zijn 'staat van dienst' een behoorlijke. Zo regisseert hij al ruim 15 jaar diverse amateur musicalgroepen in de regio West-Friesland met een constante nadruk op jongerenparticipatie en is hij al net zo lang productieleider van theaterproducties voor zowel jongeren als volwassenen. Tevens richt hij zich met zijn eigen stichting (Stichting Karakteristiek) al vier jaar op het toegankelijk en bereikbaar maken van cultuur voor, met name, jeugdige deelnemers en jong publiek.

Over zijn werk zegt Peter zelf: "Ik hou niet van kopiëren en reproduceren. Ik geloof in talent, ontwikkeling en creativiteit. Van droom of idee tot eindproductie. Voor cultuur, theater en belevenissen met karakter!"


  

KARAKTER dankt alle opdrachtgevers en partners met wie karakteristieke producties en events zijn ontstaan:
Logo Schouwburg Het Park
2677181_really_useful_group.jpg
MisterMelody.png
Logo.png
Logo-NKT.png

<meta name="keywords" content="HTML, CSS, JavaScript, jQuery, XML, PHP">

TESTIMONIALS

"Peter is bevlogen en betrokken bij alle productieprocessen. Hij heeft bewezen productionele en artistieke

taken kwalitatief uit te voeren en te combineren en leiding en sturing te geven binnen deze processen."

Echbert Jan Bussink / uitvoerend producent TEC Entertainment - Haarlem

Alle foto's en afbeeldingen op deze website zijn auteursrechtelijke eigendommen en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.
Karakter heeft toestemming van partners, eigenaren en/of makers voor het gebruik van deze beelden. Foto's van: Margot de Heide, Suzan Vermeulen -Kunstig Communiceren, Dennis Phillipo, Mariska Steenbergen, Monique Hoffmann, Natascha Grippeling - Tosca Foto's, Rianne Noordergraaf en Peter Groenendijk - Karakter. 
bottom of page