top of page
HAIRSPRAY
Artistieke leiding en regie
Opdrachtgever: Musicalvereniging Zwaag

De musical Hairspray vertelt het verhaal van de iets te stevige tiener Tracy. Als zelfbenoemde "grootste" fan van het danstelevisieprogramma "The Corny Collins Show" staat ze te trappelen auditie te doen als er een plekje vrij komt in de dansgroep hiervan. Tegen het advies van haar moeder en de producent van de show, spijbelt ze van school om auditie te doen én in de buurt te komen van haar idool Link Larkin. Uiteindelijk danst ze zich in de race voor de titel van "Miss Teenage Hairspray" De verhaallijn is geplaatst in de jaren '60 in de Amerikaanse plaats Baltimore. Scheiding op basis van huidskleur is aan de orde van de dag. De ambitieuze Tracy probeert door middel van "dans" op te komen voor tolerantie en het afschaffen van discriminerende regels. Dat maakt Hairspray tot een swingende musical over ambities, tolerantie en het nooit opgeven.

Musicalvereniging Zwaag speelde maar liefst vijf uitverkochte voorstellingen van de musical Hairspray en scoorde met een originele enscenering en eigen versie louter lovende reacties en mooie reviews.

Citaten uit de pers:

* "Zwaag scoort met mooie, vlotte Hairspray"

* "Dat men in Zwaag wel van een uitdaging houdt is inmiddels een bewezen understatement. Het fijne aan deze groep is dat het arsenaal aan     vaardigheden inmiddels zo is uitgebreid dat de spelers ogenschijnlijk moeilijke elementen moeiteloos opvangen met hun kwaliteiten"

bottom of page