top of page

JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat

De wereldberoemde musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice in een nieuwe Nederlandse vertaling. Deze nieuwe versie van deze kleurrijke musicalbelevenis werd uitgevoerd door Musicalvereniging Zwaag. De vertaling door Peter en Martijn Groenendijk is toegankelijk en begrijpelijk en blijft zeer trouw aan de originele Engelse teksten. Daarnaast is deze versie van 'Joseph' verfrissend, vernieuwend, eigentijds en origineel.

mvzwaag-joseph-290116_180B.jpg

De musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat is ooit geschreven als (basis)school musical. Één van de eerste meesterwerken van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice is nu een wereldberoemde en veel bekroonde musical.

Deze productie van de musical betreft een primeur want het is namelijk de eerste in de officiële nieuwe Nederlandse vertaling.

‘Joseph’ is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van de dromer Jozef, die met zijn wonderlijke dromen en voorspellingen vijanden en vrienden maakt. Hierdoor kent hij diepe dalen, maar komt uiteindelijk hogerop en laat zijn dromen hierdoor uitkomen.

De musical zit boordevol muziek in stijlen van rock ‘n’ roll tot calypso, van smartlap tot pop.

In de versie van Musicalvereniging Zwaag zien we het verhaal over Joseph in een eigentijds jasje. De musical is een roller coaster aan gebeurtenissen en kent een hoog tempo. Ook in de uitvoering is gekozen voor laagdrempeligheid. Zo werden bijvoorbeeld letterlijk trappen van pallets voor het podium gebouwd om het publiek, als het ware, een "vrij entree" te geven tot het verhaal.

DE PERS SCHREEF:

"Joseph vrolijk en vol leven"

"De broers Groenendijk maakten een behapbare vertaling, met niet gekunstelde zinnen - integendeel - en met goed zingbare vocalen"

CREATIVES

MUZIEK

TEKSTEN

VERTALING

REGIE

MUZIKALE LEIDING

CHOREOGRAFIE

DECORONTWERP

KOSTUUMS

LICHT

GELUID

MARKETING & PUBLICITEIT

ART WORK

IDEE

FOTOGRAFIE

IN SAMENWERKING MET

ANDREW LLOYD WEBBER

TIM RICE

PETER GROENENDIJK

MARTIJN GROENENDIJK

PETER GROENENDIJK

FRANK KOK

MARIJE SLIPPENS

PETER GROENENDIJK

CONNY BUTTER

ANNETTE CONIJN

HANS LAAN

GERT HARM DIJKSTRA

PETER GROENENDIJK

PASCAL IMMINK

PASCAL IMMINK

PETER GROENENDIJK

MARGOT DE HEIDE

THE REALLY USEFUL GROUP

MUSICALVERENIGING ZWAAG

PRODUCTIEFOTO'S

Poster DEF.jpg

TICKETS

DEZE PRODUCTIE IS VOORBIJ

INFORMATIE | LICENTIE

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

PARTNERS

Deze productie komt tot stand in opdracht van Musicalvereniging Zwaag en in overeenstemming met The Really Useful Group Ltd.

2677181_really_useful_group.jpg
Nieuw logo DEF.png
bottom of page