JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat
Artistieke leiding, regie & nieuwe Nederlandse vertaling
Opdrachtgever: Musicalvereniging Zwaag

De musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat is ooit geschreven als (basis)school musical. Één van de eerste meesterwerken van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice is nu een wereldberoemde en veel bekroonde musical.

Musicalvereniging Zwaag heeft een primeur. Zij spelen namelijk als eerste deze kleurrijke musical in de officiële nieuwe nederlandse vertaling.

‘Joseph’ is gebaseerd op het bijbelse verhaal van de dromer Jozef, die met zijn wonderlijke dromen en voorspellingen vijanden en vrienden maakt. Hierdoor kent hij diepe dalen, maar komt uiteindelijk hogerop en laat zijn dromen hierdoor uitkomen.

De musical zit boordevol muziek in stijlen van rock ‘n’ roll tot calypso, van smartlap tot pop.

Voor deze nieuwe Nederlandse vertaling is gekozen voor laagdrempeligheid en begrijpelijkheid. De vertaling blijft zo trouw mogelijk aan de originele Engelse teksten en is eigentijds en origineel.

In de versie van Musicalvereniging Zwaag zien we het verhaal over Joseph in een eigentijds jasje. De musical is een roller coaster aan gebeurtenissen en kent een hoog tempo. Ook in de uitvoering is gekozen voor laagdrempeligheid. Zo werden bijvoorbeeld letterlijk trappen van pallets voor het podium gebouwd om het publiek, als het ware, een "vrij entree" te geven tot het verhaal.

Citaten uit de pers:

"Joseph vrolijk en vol leven"

"De broers Groenendijk maakten een behapbare vertaling, met niet gekunstelde zinnen - integendeel - en met goed zingbare vocalen"

GEÏNTERESSEERD IN HET UITVOEREN VAN 'JOSEPH' IN DE NIEUWE NEDERLANDSE VERTALING?

NEEM DAN CONTACT OP PER MAIL OF VIA HET CONTACTFORMULIER >>>

© 2019 Karakter  / Peter Groenendijk - Created with Wix.com

- Algemene voorwaarden -