top of page
JESUS CHRIST SUPERSTAR - 2015 t/m 2017
Allround productie assistentie
Opdrachtgever: TEC Entertainment

Op 15 december 2015 ging de uit Italië afkomstige internationale productie van de rockopera Jesus Christ Superstar in Nederland in première. Oorspronkelijk zou de rockopera slechts 7 voorstellingen in Nederland te zien zijn, echter wegens een uiterst succesvolle kaartverkoop werd besloten hier nog 4 voorstellingen aan toe te voegen.

De populaire rockopera met de herkenbare muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Rice vertelt de laatste week uit het leven van Jezus, gezien door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas. Niemand minder dan Ted Neeley, de originele Jezus uit de gelijknamige film, zal deze rol weer op zich nemen. Ter gelegenheid van het feit dat het in 2014 precies veertig jaar geleden was dat de filmversie van Jesus Christ Superstar in Italië in de bioscopen verscheen, heeft producent en regisseur Massimo Piparo een unieke reünie show geproduceerd gebaseerd op het filmverhaal.

Deze éénmalige jubileumproductie vond in september 2014 in het Teatro Sistina in Rome plaats met deels originele castleden uit de film. Vooral Ted Neeley laat met zijn vertolking van Jezus, en onder andere het aangrijpende nummer Gethsemane, een diepe indruk achter. Lovende reacties uit de uitverkochte zalen vielen cast en crew ten deel.

In augustus 2015 gaf de Italiaanse cast van Jesus Christ Superstar een spectaculair optreden op de Musical Sing-a-Long van de Amsterdamse Uitmarkt. Tijdens dit optreden maakte Ted Neeley een onvergetelijke entree in Nederland.

In de zomer van 2016 werd deze productie onderscheiden met de Musicalworld Award voor beste internationale productie. Het succes werd echter nog groter. Van december 2016 tot en met februari 2017 trok Jesus Christ Superstar opnieuw volle zalen tijdens een tournee door Nederland en België. De tournee werd afgetrapt met vijf uitverkochte shows in AFAS Live, waarna volle zalen in StadsSchouwburg Antwerpen, Martini Plaza Groningen en RAI Theater Amsterdam volgden.

Op 5, 6 en 7 mei nam Ted Neeley en de cast van Jesus Christ Superstar afscheid van Nederland tijdens drie uitverkochte shows van Jesus Christ Superstar - the grand final in het sportpaleis van Rotterdam AHOY. Speciaal voor deze shows kwam de XL-versie van de set over uit Italië en werd het orkest fors uitgebreid. In een half uur durende toegift kon het publiek genieten van optredens van niemand minder dan Yvonne Elliman (originele Maria Magdalena in de film) en Barry Dennen (originele Pontius Pilatus in de film). Zij brachten op prachtige wijze nog eenmaal "I don't know how to love him" en "Pilate's dream" ten gehore. Als klap op de vuurpijl zongen zij samen met Ted Neeley het prachtige lied "Could we start again please" ondersteund door de voltallige cast.

bottom of page