top of page
AIDA
Artistieke leiding & regie
Opdrachtgever: Musicalvereniging Zwaag

De musical Aida is gebaseerd op het verhaal dat ook Giuseppe Verdi inspireerde tot zijn legendarische opera. Ruim honderd jaar later creeërden Elton John en Tim Rice een eigentijdse musical over dit meeslepende liefdesverhaal.

Aida vertelt het verhaal over de ontluikende liefde van de Nubische prinses Aida en de Egyptische legerkapitein Radames. Tijdens een expreditie van het Egyptische leger in Nubië wordt Aida gevangen genomen door Radames. Hij schenkt haar als slavin aan Amneris, zijn verloofde en dochter van de farao. Radames en Aida worden verliefd op elkaar, een liefde die gedoemd is te mislukken omdat zijn vader het huwelijk met Amneris voor hem heeft gearrangeerd en Egypte in oorlog is met het vaderland van Aida. Wanneer Aida's vader, de koning van Nubië, gevangen wordt genomen, verzekert Aida haar volk dat ze zal vechten voor hun vaderland. Om haar vader en land te redden, moet Aida de man waarvan ze houdt verraden.

Tijdens het repetitieproces werd vooral gewerkt aan het solide zingen van de zo nu en dan "pittge" pop-/rocknummers en de eigenheid en puurheid van de karakters. 

Citaten uit de pers:

"Aida bruist van krachtige energie"

"Musicalvereniging Zwaag zet een grootse show neer die het gemiddelde dorpstheater ver overstijgt"

bottom of page