Peter Groenendijk

Originele en pure (theater)belevenissen bedenken, maken en leiden. Met die missie is Karakter in 2014 opgericht door Peter Groenendijk. Met Karakter en daarmee al zijn passie en ervaring wil hij de verbeeldingskracht, het inlevingsvermogen en creativiteit van mensen prikkelen en stimuleren. Daarbij vind hij dat het ontwikkelen en maken van theaterproducties en events dat ook moet doen. 

Op zijn twaalfde raakte Peter verslingerd aan theater door zijn rol in een korte theatertour van The Sound of Music. Zes jaar later werd hij opgenomen in een kleine selectie op de Miss Saigon Academy van Joop van den Ende Theaterproducties. Na opleidingen aan het Conservatorium Alkmaar en MusicAll Factory Tilburg speelde hij in diverse musicalproducties en figureerde in diverse commercials en films.

Vanaf het jaar 2000 verschoof hij zijn werkzaamheden langzaam naar werken achter de schermen en legde zich toe op regie, productie(leiding) en schrijven/vertalen.

Over zijn werk zegt Peter zelf: "Ik hou niet van kopiëren en reproduceren. Ik geloof in talent, ontwikkeling en creativiteit. Van droom of idee tot eindproductie. Voor cultuur, theater en belevenissen met karakter!"

 

Alle foto's en afbeeldingen op deze website zijn auteursrechtelijke eigendommen en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.
Karakter heeft toestemming van partners, eigenaren en/of makers van deze beelden. Foto's van: Margot de Heide, Suzan Vermeulen -Kunstig Communiceren, Dennig Phillipo, Mariska Steenbergen, Monique Hoffmann, Natascha Grippeling - Tosca Foto's, Rianne Noordergraaf en Peter Groenendijk - Karakter. 
KARAKTER dankt alle opdrachtgevers en partners met wie prachtige samenwerkingen en
producties zijn ontstaan:
20022018090420_O_logo_theater.png
2677181_really_useful_group.jpg
Logo.png

TESTIMONIALS

"Peter is bevlogen en betrokken bij alle productieprocessen. Hij heeft bewezen productionele en artistieke

taken kwalitatief uit te voeren en te combineren en leiding en sturing te geven binnen deze processen."

Echbert Jan Bussink / uitvoerend producent TEC Entertainment - Haarlem