Blood Brothers
artistieke leiding & regie
Opdrachtgever: Musicalvereniging Zwaag

Blood Brothers vertelt het verhaal van de tweeling Mickey en Eduard die bij hun geboorte worden gescheiden. Hum moeder kan door extreme geldnood niet voor beiden zorgen. De broers groeien op in verschillende milieus. Ondanks verregaande pogingen van de twee moeders de broers bij elkaar vandaan te houden, brengt het lot hen uiteindelijk bij elkaar. Ze worden zelfs beste vrienden. De situatie wordt onhoudbaar als de intussen volwassen geworden vrienden verliefd worden op dezelfde vrouw.

De musical vertelt een tijdloos verhaal met een thema dat door de jaren heen nog steeds behoorlijk actueel is. Een verhaal over volwassen worden, bijgeloof en hechte verwantschappen. Tevens een erhaal over verschillende levens en liefde in een alsmaar doordraaiende en grimmige maatschappij. Een maatschappij waarin zijdelings en met schuine ogen wordt toegekeken naar andermans leven of zelfs daarnaar de rug wordt toegekeerd.

In de versie van Musicalvereniging Zwaag heeft het ensemble als 'Maatschappij' een hoofdrol gekregen. In stilte kijken zij toe of draaien juist de rug om naar de levens van de tweelingbroers en hun moeder. Zo nu en dan stapt er iemand uit de Maatschappij en levert commentaar of spreekt zijn of haar gevoel uit over de in elkaar verstrengelde levens en het niet te vermijden lot dat de broers wacht.

Citaten uit de pers:

* "De cast van Musicalvereniging Zwaag maakt dat je mee gaat in het verhaal dat ze vertellen"

* "Regisseur Peter Groenendijk heeft uitstekende castingkeuzes gemaakt"

mvz-bloodbrothers-200117_001
mvz-bloodbrothers-200117_001

press to zoom
mvz-bloodbrothers-200117_006
mvz-bloodbrothers-200117_006

press to zoom
mvz-bloodbrothers-200117_178
mvz-bloodbrothers-200117_178

press to zoom
mvz-bloodbrothers-200117_001
mvz-bloodbrothers-200117_001

press to zoom
1/67